Над 11 000 деца от Шуменско ще получават плодове и зеленчуци по схема "Училищен плод"

07:16, 05 ное 15 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
151 училища на територията на област Шумен участват в схема "Училищен плод" през настоящата 2015/2016 учебна година, съобщиха за ТОП НОВИНИ от Държавен фонд „Земеделие”. Всички учебни заведения, подали заявление за участие в схемата, са одобрени.

Общият брой на децата от Шуменско, които ще получават пресни плодове и зеленчуци, е 11 222.

Схемата "Училищен плод“ обхваща децата от първа до подготвителна група на детските градини, както и тези от подготвителна група и учениците от І до IV клас включително на държавните, общински и частни учебни заведения.

За цялата страна броят на учебните заведения, които участват в схемата, е 3450 с 456 357 деца.

По схемата децата ще получават 14 вида пресни плодове и зеленчуци – ябълки, круши, грозде, праскови, сливи, банани, портокали, мандарини, грейпфрути, киви, череши, домати, краставици и моркови. Новото е, че тази година плодовете и зеленчуците, с изключение на цитрусовите и бананите,  ще се набавят от местни пазари. Целта е да бъдат стимулирани българските производители.

За настоящата кампания по схемата са предвидени общо 14 млн. лева като на дете ще се полагат свежи плодове и зеленчуци на обща стойност 27,29 лева без ДДС. Запазва се стойността на порция – 0,68 лв. без ДДС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама