Продължава протестът на униформените в Сливен

07:59, 05 ное 15 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Протест в Сливен има и днес. Служителите от системата на МВР отново от рано сутринта изразяват несъгласието си с орязания бюджет на силовите ведомства за следващата година, както и срещу съкращаването на социалните им придобивки.

Акцията на униформените е пред Женския затвор в града. Към надзирателите се присъединяват и колегите им от Областната дирекция на полицията, които вчера направиха протестно шествие из улиците на града и блокираха за определено време  основните кръстовица .

Текучеството на служители от местата за лишаване на свобода след промените в кодекса за социално осигуряване е нараснал, заяви Цветан Михайлов, член на УС на Синдиката на служителите в затворите в България. Броят на напусналите системата се е увеличил и в момента се работи при критичен минимум на надзорно охранителен състав.

Вчера полицейските синдикати и политическото ръководство на МВР не се разбраха, протестите продължават.  По-късно ще стане ясно дали ще б.ъде затворен участък от магистрала „Тракия" и пътни възли в Сливенска област.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама