Парламентът ще сваля имунитетите на Волен Сидеров и Десислав Чуколов

08:07, 05 ное 15 / Политика 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Народното събрание ще обсъжда дали да бъдат свалени имунитетите на депутатите от „Атака” Волен Сидеров и Десислав Чуколов. До искането се стигна след инцидента с участието на двамата депутати от „Атака“ в скандала пред денонощен магазин на ул „Раковски“ в центъра на столицата.

Временната парламентарна комисия, която бе сформирана заради исканията на прокуратурата да подведе под отговорност двамата народни представители, реши да снеме имунитетите им по случая с първото нахлуване в НАТФИЗ. След като решението мине и през пленарната зала следващата седмица след 10 ноември, това ще позволи задържането на Сидеров и Чуколов.

Димитър Главчев, председател на комисията, заяви пред журналисти, че 10 от членовете на комисията са гласували „за“, трима са се въздържали, а двама са били против. Двама от членовете на комисията са отсъствали от днешното заседание.

Според Главчев нито Сидеров, нито Чуколов са дали обяснение за действията си пред комисията. Те са били уведомени от колеги си от „Атака“, но не са дошли на заседанието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама