Цветанов: Щях да подам оставка, ако бях шеф на предизборния щаб на реформаторите

08:41, 05 ное 15 / Политика 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представяте ли си Реформаторският блок да бяха спечелили изборите – те нямаше да стъпват по земята. Не беше нормална реакцията им при победата на блока в Плевен. Ако аз, като председател на предизборния щаб, имах такъв резултат, щях да си подам оставката. Това е страшно слаб резултат.

Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов в ефира на „Нова телевизия“. Думите му са във връзка с изказването на зам.-председателя на ДСБ и здравен министър Петър Москов, че „Плевен падна“.

По думите на Цветанов реформаторите в Добрич предизборно са раздавали валчери за ползване на аптека, а разликата в гласовете в циганския квартал в града между ГЕРБ и РБ е била огромна. „Ромите в Добрич бяха доволни, че им беше платен токът“, допълни вторият човек в ГЕРБ.

Попитан дали след тези избори реформаторите нямат право да са в управлението, Цветанов каза, че най-правилното като резултат на всички партии било, че доказало стабилността на правителството и на парламентарното мнозинство.

На въпрос дали някой поставя динена кора под краката на вътрешния министър Румяна Бъчварова с протестите на полицаите, Цветан Цветанов бе категоричен, че това са някакви интерпретации, които могат да бъдат направени.

„Не бих искал да коментирам оставки. Нека се информират съответните кметства за протестите, но да не се затварят цели кръстовища. Имаше много млади семейства, които не можаха да си вземат децата от детските градини, а това насажда напрежение в обществото“, обясни бившият вътрешен министър.

Според него има нарушена комуникация между ръководството и синдикатите на МВР. Финансовият министър бил човекът, който иска да си върже бюджета и да не расте дефицитът на държавата. Самият Цветанов в качеството си на вътрешен министър в първи кабинет „Борисов“ имал спорове с тогавашния финансов министър Симеон Дянков. По думите на Цветанов последната дума винаги имал премиерът, който се намесвал при взимането на окончателното решение.

„Протестите на полицаите са спонтанни и мисля, че е грешка да противопоставяме едно съсловие срещу цялото общество“, каза председателят на ПГ на ГЕРБ. 

Секторът за сигурнсот бил разрушен в момента, в който Цветлин Йовчев – МВР министър в кабинета „Орешарски“, направи законодателните промени, без да бъдат обсъждани. По думите на Цветанов секторът винаги е бил недофинансиран във всички години назад, както е и в образование и здравеопазването.

„На вчерашното заседание на вътрешната комисия в НС всички членове са се консолидирали около идеята, че Румяна Бъчварова и екипът ѝ трябва да обяснят в комисията какво се прави и какви са стъпките в тази сложна ситуация с протестиращите униформени“, съобщи Цветанов.

Според него премиерът е направил една отстъпка и всички трябва да проявим повече търпимост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама