В понеделник наново ще гледат делото за повторно преброяване на бюлетините в Добрич

09:11, 05 ное 15 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Идния понеделник Административният съд в Добрич ще гледа наново делото по искането за повторно преброяване на бюлетините за избор на общински съветници в Добрич, съобщиха от ръководството на съда.

В закрито заседание съдията-докладчик е отхвърлил искането за повторно преброяване на бюлетините и е обявил делото за решаване.  Той се позовава на решение на Конституционния съд. Според него, след като протоколите от секциите не са били оспорени от представителите и застъпниците на политическите партии, които се явяват гарант на интересите на гражданите, няма основание за повторно броене, тъй като се счита, че те са били съгласни с резултатите, вписани в тях.

По-късно обаче в съда е получена нова жалба от политическа партия, която не е успяла да вкара общински съветници в новия местен парламент. Тя е била забавена от Общинската избирателна комисия.  В тази връзка съдията е насрочил за 10,30 часа в понеделник ново разглеждане на делото.

Припомняме, че първоначалното дело бе образувано по жалби на "Движение 21" и ГЕРБ, които оспорват резултатите от изборите с мотива, че има нарушения в изборния процес. . 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама