Представиха актуални образователни процедури в Омуртаг

09:27, 05 ное 15 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двете актуални процедури по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” – „Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение” и „Образователна интеграция на учениците от етническите малцинства и/или търсещи или получили международна закрила” представи в Омуртаг екипът на Областния информационен център - Търговище.

На информационната среща присъстваха представители на местната администрация, детски градини, училища, неправителствени организации, които получиха подробна информация за приоритетите, допустимите дейности и разходи, очакваните резултати. Вниманието  беше насочено и към попълване на формуляра за кандидатстване чрез Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН 2020), тъй като вече по всички процедури кандидатстването е по електронен път.

И по двете мерки се подпомагат ученици и деца от етнически малцинства, и търсещи или получили международна закрила, за да могат те да се изградят като пълноценни граждани и да постигнат успешна професионална, социална и личностна реализация. Общини, училища и НПО са потребителите по първата процедура, а детските градини, общините и НПО могат да кандидатстват по втората.  Основната разлика между двете процедури е, че „Образователна интеграция на учениците от етническите малцинства и/или търсещи или получили международна закрила" е с два крайни срока за подаване на проектни предложения – 30 ноември тази година и 29 април догодина, докато по останалата срокът е края на този месец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама