Продължават аварийните ремонти по улиците на Шумен

10:40, 05 ное 15 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Продължават аварийните ремонти по улици и тротоари в Шумен, съобщават от Общинска администрация.

Община Шумен ги е възложила за изпълнение на ОП „Паркинги, гаражи и благоустройство”. Повечето от ремонтите са свързани с подадени от гражданите сигнали.

След поройните дъждове вече е насипана с трошен камък и уплътнена отсечката около № 10 на ул. „Средна гора”, което я прави проходима. Изкърпени са дупките в асфалтобетоновата настилка на ул. „Ген. Радецки” от номер 49 до 55. По ул. „Стара планина” от номер 38 до 42 дупките са изкърпени с минерал бетон, тъй като все още има разкопавания на ВиК и не е възможно на този етап асфалтиране, коментира управителят на ОП „Паркинги, гаражи и благоустройство” Сергей Стойков.

Ремонтирана е и ревизионната шахта на кръстовището на ул. „Ил. Р. Блъсков” с ул. „Отец Паисий”. Изпълнени са пропаданията и дупките около спирката до Сити центъра. Направени са тротоарни настилки по ул. „Мадара” срещу магазин „Трънчев”, както и по ул. „Сан Стефано”. Вчера приключи аварийният ремонт и асфалтирането на ул. „Индустриална” в отсечката от химическия завод до бившата оранжерия, където са вложени 10 тона асфалт.

Предстои възстановяването на двете площадки на стълбището до Икономическата гимназия, както и ремонт на тротоарна настилка около № 59 на ул. „Цар Иван Александър”. Предприятието няма да може да изпълни изкърпването на големи дупки в асфалто-бетоновата настилка пред бл. 10 в кв. „Б.Българанов”, тъй като е необходимо машинно преасфалтиране, каза Стойков. Обектът ще бъде възложен най-вероятно на друга фирма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама