ОИК-Шумен заличи като общински съветник Тодор Тодоров от листата на БСП

10:42, 05 ное 15 / Политика 25 691 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След постъпило заявление от Тодор Тодоров от БСП за отказ от мястото му в Общинския съвет, Общинската избирателна комисия в Шумен е взела решение да го заличи от списъка със съветници. Това става ясно от публикувано решение на интернет страницата на ОИК Шумен.

Пред ден областният лидер на БСП, който бе и водач на листата за съветници, заяви, че се отказва от мястото си в местния парламент и дава път на младите.

Тодоров е депозирал заявление в ОИК за отказ от полагане на клетва като общински съветник.

В заявлението си Тодоров посочва, че отказва да положи клетва и моли да бъде изключен от списъка на избраните общински съветници. Моли да бъде обявен за избран общински съветник следващият по брой валидни предпочитания от листата на БСП, който да положи клетва.

След като е разгледала подаденото заявление, ОИК – Шумен е приела, че след като обявеният за избран общински съветник сам отказва да положи клетва, следва да бъде избран следващият по брой валидни предпочитания общински съветник от листата на БСП.

От подадената от Информационно обслужване информация, следващият кандидат за общински съветник, издигнат от листата на БСП, е Веселин Владимиров Пенчев.

Решението подлежи на обжалване пред Централната избирателна комисия в 3-дневен срок от обявяването му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама