Шефът на ВАС познавал Пеевски, но не вярва атаките със записите да идват от него

10:45, 05 ное 15 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Върховния административен съд Георги Колев призна, че се познава с депутата от ДПС Делян Пеевски, но не си спомня кога за последно го е виждал. Според него атаките с появилите се записи по делото "Червеи" няма причина да идват именно от народния представител.

Колев добави, че не един и два пъти е провел телефонни разговори с основния обвиняем по знаковото дело за подслушване Владимира Янева. Преди началото на редовното заседание на Висшия съдебен съвет председателят на ВСС уточни, че ще продължи да поддържа връзка с нея, защото тя не е осъдена все още, предаде репортер на София Topnovini.bg.

"Не съм въздействал на ВСС по случая с Янева. Предложих тя да бъде отстранена единствено като председател на Софийски градски съд, но не и като съдия. Защо точно сега се пуска този запис, след като вече са предприети стъпки за реформи във ВАС", заяви Колев.

Той още веднъж се застъпи за идеята да бъдат увеличени заплатите на магистратите в съдебната система, защото така повелявал законът. Колев направи съпоставка с протестите на полицаите, като уточни, че личният състав на служителите на МВР е 47 хил. души, а всички магистрати наброяват малко над 4500 души.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама