Христо Иванов подкрепи протеста на надзирателите, но не и на полицаите

11:24, 05 ное 15 / Политика 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Надзирателите в затворите протестират заедно с полицаите, но има една съществена разлика. Ние направихме доста съществена реформа през тази година точно в този сектор. В диалог с техните представители бяха направени болезнени съкращения в системата на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” (ГДИН). Това са хора, с които заедно сме изяли солта и сме си отнесли пръчките. Техният протест специално го разбирам.

Това заяви преди началото на редовното заседание на Висшия съдебен съвет министърът на правосъдието Христо Иванов, предаде репортер на София Topnovini.bg.

По думите му, точно с тези служители министерството е прокарало реформите в ГДИН и изрази надеждата си, че когато ситуацията с реформата в МВР се избистри, когато в парламента се дебатират предложенията за бюджета за 2016 г., ще се отчете тази съществена разлика.

Попитан как ще коментира предложението новопостъпилите служители на МВР да не получават 20 заплати обезщетение при напускане на системата и респективно и съдиите да се замислят в тази посока, Иванов отговори, че моделът за социално поощряване на държавните служители е остарял.

„Наистина трябва да преосмислим тази система от социални придобивки, която по никакъв начин не е свързана с качеството на работата и с нейната ефективност. Това е един модел, който сме наследили от предишен период”, каза Христо Иванов.

По думите му държавата трябва да излезе от този модел, защото той очевидно отдавна е изживял времето си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама