Цветанов: Ако изборите бяха парламентарни, реформаторите нямаше да влязат в НС

13:01, 05 ное 15 / Политика 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трябва да отчитаме реалните резултати от последните избори. Ако трябваше те да бъдат парламентарни, надали щяхме да имаме възможност да разчитаме на подкрепа на Реформаторския блок, защото надали щяха да влязат в парламента.

Това заяви пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след срещата си в Народното събрание с представители на КТ „Подкрепа”, предаде репортер на София Topnovini.bg.

“Не може да имаш 7 кмета, които да си спечелил с общо механичен сбор от около 20 000 избиратели и да казваш, че си постигнал голям успех”, добави Цветанов.

Попитан дали е вярно твърдението на лидера на ДПС Лютви Местан, че и на ГЕРБ вече им е писнало от Реформаторския блок, Цветанов отговори, че това е много крайно твърдение.

„Аз съм достатъчно устойчив човек и мога да понеса всичко. Просто помолихме реформаторите да бъдат малко по-смирени”, каза председателят на ПГ на ГЕРБ.

На въпрос дали ДПС са по-смирени от реформаторите, Цветанов заяви, че в някои случаи опозицията проявява по-голямо националноотговорно поведение. Вторият човек в ГЕРБ уточни, че трябва да се прави разграничение между местни и парламентарни избори.

„Недейте да очаквате от мен да давам някакви крайни оценки. На местно ниво формирането на мнозинство ще бъде ангажимент на нашите структури в съответния район”, посочи Цветанов.

Относно отхвърленото вето на президента Росен Плевнелиев върху промените в Закона за военното разузнаване бившият вътрешен министър заяви, че е имало много възможности за дискусии и дебати.

„Колегите просто гласуваха по съвест. Те взеха едно решение, което е изцяло в техните правомощия”, защити депутатите си Цветан Цветанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама