Съдът гледа делото срещу Петко Петков от Лясковец на 10-ти ноември

13:14, 05 ное 15 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обвинението на Великотърновска окръжна прокуратура срещу Петко Петков е за това, че на 14.03.2014 г. около 06.00 – 06.15 часа, в град Лясковец предумишлено, по начин и със средства, опасни за живота –полуавтоматична ловна карабина „Arsenal“ и полуавтоматична едноцевна пушка „BAIKAL“ е направил опит да умъртви повече от едно лице – шестима полицейски служители, като единият тях - Емил Шарков, е загинал.

Всички са в качеството им на полицейски органи - служители на МВР и са участвали в провеждане на полицейска операция на територията на ОД на МВР – Велико Търново по задържане на въоръжено лице с незаконно оръжие.

Деянието е извършено по хулигански подбуди и макар същото да е довършено, не са настъпили предвидените в закона и искани от дееца общественоопасни последици.

На Петко Петков е повдигнато и обвинение за престъпление от Наказателния кодекс за това, че за времето от 18. 06. 2012 г.

До 14. 03. 2014 г. в дома си в Лясковец държал огнестрелни оръжия - ловна карабина „ИЖ“, полуавтоматична ловна карабина „Arsenal“, полуавтоматична едноцевна пушка „BAIKAL“ и двуцевна гладкоцевна пушка „ИЖ, както и 343 броя боеприпаси за огнестрелни оръжия, без да има за това надлежно разрешение, съгласно ЗОБВВПИ. По делото са насрочени ежедневни заседания до 20 ноември 2015 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама