Пловдивчанин с бързо производство, возил нелегални афганистанци

13:42, 05 ное 15 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура в Стара Загора води бързо производство срещу 39-годишния пловдивчанин Никола Х. за подпомагане на трима афганистанци да преминат незаконно през страната, съобщиха от Прокуратурата.

Таксито на Никола Х. е засечено на 5 ноември 2015 г. на автомагистрала "Тракия", в района на Стара Загора. При подаден сигнал от полицейски служител, водачът спрял. При последвал оглед е установено, че в автомобила пътували трима мъже от Афганистан, влезли в България без документи за самоличност.

Под ръководството на Районна прокуратура - Стара Загора, е извършен оглед на местопроизшествие, претърсване на лекия автомобил и лични обиски на задържаните лица. Разпитват се свидетели и ще бъдат назначени експертизи.

Предстои 39-годишния Никола Х. да бъде привлечен като обвиняем и да бъде задържан в ареста за срок от 72 часа. Обвинението ще бъде за престъпление по чл. 281 от Наказателния кодекс, влязъл в сила на 30 септември 2015 г., а именно за това, че с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага противозаконно подпомагал чужди граждани да преминават в страната в нарушение на закона като деянието е извършено чрез използване на моторно-превозно средство и е извършено по отношение на повече от едно лице.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама