Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, общинските съветници и кметове започнаха работа

13:51, 05 ное 15 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, общинските съветници и избраните кметове на 37-те населени места в общината положиха днес клетва за встъпване в длъжност.

Това стана по време на първото тържествено заседание на Общински съвет Стара Загора, мандат 2015-2019 г., водено от областния управител Георги Ранов.

Новите градски старейшини и кметовете се заклеха в името на Република България да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на гражданите от старозагорска  община и да работят за тяхното благоденствие.

Новоизбраните общински  съветници  получиха удостоверенията си от председателя на ОИК Теодора Крумова и положиха подписи под клетвените си листове. Те получиха благословия за успех в бъдните си дела с тържествен водосвет, отслужен от отец Михаил. В залата прозвучаха националният химн на Република България и химнът на Обединена Европа.

Процедурата по избор на нов председател на Общинския съвет беше проведена тайно, под ръководството на най-възрастния общински съветник Кольо Димов. Първото заседание на новия Общински съвет (ОбС) ръководи новоизбраният и досегашен Емил Христов, за когото гласуваха 40 общински съветници, 5 бяха против, а 6 бюлетини бяха невалидни.

„В последния мандат успяхме да преодолеем противопоставянето и разделението между нас. Но хората сега очакват повече. Онова, което доскоро беше достатъчно, за да постигнем успехи, вече не е. Нека нашата различност бъде основа за постигане на най-добри решения за нашата община“, призова Емил Христов.

За зам.-председатели бяха избрани Методи Пенчев от коалиция „Народен съюз“, Румен Димитров от РБ и Даниела Лекина от БСП – Лява България

На първото заседание беше избрана и Временна комисия за промени в правилника за дейността на общинския съвет.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама