Касиране на изборите в три пловдивски района иска Патриотичният фронт

14:11, 05 ное 15 / Политика 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Подготвяме жалба до Административния съд в Пловдив за касиране на втория тур на изборите и за касиране на изборите за районни кметове в "Траикия", "Източен" и "Западен", заяви днес след учредителната сесия на Общинския съвет Слави Георгиев.

Жалбата ще бъде входирана още в понеделник (9 ноември). "Считаме, че това, което имаме да докажем, ще го докажем в съда. Правото е на наша страна", категоричен бе Георгиев.

По повод избора на Савина Петкова за председател на Общинския съвет той заяви: "Радваме се, защото считаме, че това ще бъде реален, истински коректив на общинската администрация на кмета Иван Тотев и ще създаде баланс, като Общинският съвет ще бъде доста по-независим в сравнение с миналия мандат".

Вчера се е състоялото първо заседание на група съветници на Патриотичния фронт. "Ние сме единни, избрахме единодушно името на групата в Общинския съвет да бъде "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО", уточни Георгиев. По думите му документът е подписан от всички и утре ще бъде входиран в Общинския съвет. Уточнението бе направено по повод твърдението на кмета Иван Тотев, че е имал среща със съветници от ВМРО и е постигнато споразумение за подкрепа.

"Имало е случайно среща между Тотев и Камен Шишманов като общински съветник, но среща с ръководството на ВМРО не е имало", поясни Александър Сиди. Той също потвърди, че групата на ПФ е единна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама