Иво Божков поиска ново преброяване на преференциите в 5 изборни секции в София

14:16, 05 ное 15 / Политика 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Избраният за общински съветник в София от листата на Реформаторския блок Иво Божков внесе жалби с искане за повторно преброяване на гласовете в секции, в които не са отчетени правилно преференции. Освен него, оплакванията си, подготвени в официален вид, внесоха още кандидатите за общински съветници от РБ Виктор Чаушев, Теодор Георгиев и Ина Сърбинска.

В профила си във Фейсбук Божков уточнява, че внесените жалби са над 30 и са и по сигнали на хора от други партии. Той лично внася 5, които са за повторно преброяване на преференциалните гласове в следните секционни комисии:

41 СИК – Красно село

98 СИК – Люлин

62 СИК – Младост

12 СИК – Връбница

77 СИК – Триадица

Божков уточнява, че в жалбите има показания на избиратели, които твърдят, че са гласували с преференция, но това не е отчетено в протоколите. Един от тези избиратели е депутатът от Реформаторския блок Антони Тренчев. Той е гласувал в 41 СИК, където се оказва, че няма нито една преференция за нито една партия.

„Цялостните резултати няма да се променят и сме ги признали, но всеки един глас трябва да бъде защитен и справедливо отчетен. Всички ни казват - няма смисъл да подавате, съдът нищо няма да направи - като не направи, ще се борим, надявам се и с помощта на Антони Тренчев, да променяме изборния закон и процедурата, така че следващия път да не стигаме до тук“, пише Божков в профила си във Фейсбук.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама