До края на месеца избират фирма за канализацията в Българово

14:19, 05 ное 15 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До края на месец ноември тази година трябва да приключи изборът на изпълнител за втория етап от изграждането на канализация в Българово. Това съобщи по-рано днес зам.-кметът Атанаска Николова, което означава, че още през тази година ще може да се пристъпи към реална работа.

В началото на юли месец тази година Община Бургас пусна обществена поръчка за канализационна мрежа в градчето с дължина близо 13 метра. Прогнозната стойност на поръчката е 5 139 382 лева без ДДС. През 2011 г. Община Бургас отпусна 1 000 000 лв. за реализацията на първия етап от цялостния обект „Канализация и ПСОВ гр. Българово”. Той включваше изграждането на довеждащ колектор и питеен водопровод до терена, предвиден за пречиствателна станция в Българово, и прокарване на 2-та главни колектора от канализационната мрежа за битови отпадни води.

„Търсихме възможности за финансиране по ОП „Околна среда” 2007-2013 година. Проектът беше одобрен, но за съжаление финансовият ресурс се оказа недостатъчен. Община Бургас отново преработи проекта и беше подаден за финансиране към Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДОС). За щастие спечелихме финансиране и започваме поетапното изграждане на канализацията", каза още Николова.

Тя обяви и това, че до края на година проектът за водния цикъл на Банево, Ветрен и Минерални бани също трябва да бъде окончателно финализиран.

„Пречиствателната станция за отпадни води вече е в изпитателна фаза. Много скоро се надяваме да получим и документите за приемането й. Остава единствено приключване на участъци в квартал Банево от линейната инфраструктура, които трябва да бъдат завършени до края на годината. Така че този проект предстои да бъде доведен до финал до края на 2015 година и въведен в експлоатация”, допълни Николова.

Тя не пропусна за пореден път да потърси извинение от жителите на трите квартала за огромното неудобство и забавяне около проекта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама