Общински съвет - Ценово положи клетва за новия си мандат

14:20, 05 ное 15 / Политика 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, 05.11.2015 г., от 09:00 ч. в зала „Христо Ботев“ на читалището в с. Ценово клетви положиха новоизбраните общински съветници, кметът на Община Ценово и кметовете на кметства, съобщава Областна администрация - Русе.

Областният управител на Област Русе – Стефко Бурджиев изрази увереност, че стимул за усърдна и всеотдайна работа през предстоящия, наситен с възможности, хоризонт от четири години ще бъде изразената днес демократична воля на гражданите на Община Ценово. В речта си призова за диалогичност в разрешаване на ежедневно възникващите казуси, тясно сътрудничество с гражданското общество и неправителствения сектор, като подчерта значимостта на тези компоненти за икономическото и социално сближаване на района с по-високите стандарти на живот, утвърдени в Европейската общност.

Областният управител акцентира на вниманието на общинските съветници неотложната необходимост в срок не по-късно от 20-25 ноември 2015 г. да включат в дневния ред на свое заседание разглеждането на разпределителните протоколи на активите на ВиК дружествата, както и проект на договор за прехвърляне на активите на оператора на ВиК услугите на ВиК ООД Русе, като вземат решение за тяхното одобрение, както и на решение за упълномощаване на кмета на съответната общината или негов представител за участие в Общото събрание на ВиК асоциацията с мандат да гласува за подписването на този договор от Областен управител на Област Русе и управителя на ВиК ООД Русе.

Съгласно представена от Председателя на Общинска избирателна комисия Ценово – Николай Йорданов, информация, за общински съветници са гласували 3682 души, от които 943 недействителни гласа. Политическите партии получават мандати в Общински съвет Ценово както следва: за ГЕРБ 7 мандата, за БСП – 4 и 2 за "АБВ"-"ВМРО-БНД". Действителни гласове за кмет са дали 3424 души, от които 1904 са за новоизбрания кмет на Община Ценово – д-р Петър Петров. 

За председател на Общински съвет Ценово бе избрана Галина Георгиева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама