Служителите от МВР на протест в Сливен и през обедната си почивка

14:32, 05 ное 15 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
И през обедната си почивка униформените в Сливен излязоха на протест. Несъгласие с орязания бюджет на силовите ведомства, както и  със съкращаването на социалните им придобивки  изразиха и днес чрез протест служителите на полицията, затвора и пожарната в Сливен.

След като сутринта те протестираха пред женския затвор в града и след това се отправиха към работните си места, същото строха и по време на обедната си почивка. Над 100 униформени и служители в системата на МВР направиха шествие по Ларгото на града. Те носиха лентички с надпис „Протест” и след края на едночасовата си почивка отново заеха местата си за работа.

Служителите на силовите ведомства в Сливен не са доволни от направените отстъпки от правителството и протестите продължават, обяви Николай Стоев, председател на Синдикалната организация на служителите в МВР в Сливен.

Те отново са на улицата защото нямат гаранция, че след шест месеца обещанията ще бъдат пренебрегнати. Настояват още за право на колективен трудов договор за държавните служители в сектор „Сигурност", обвързване на заплатите със социално измерим критерий, право на синдикалните организации сектор „Сигурност" да се присъединяват в национално представителни синдикални организации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама