Искат повторно ръчно преброяване на бюлетините за общински съветници в Сливен

14:46, 05 ное 15 / Политика 25 247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
НФСБ-Сливен настоява избора за общински съветници в общината да бъде обявен за недействителен. Това става ясно от иск, изпратен до Общинската избирателна комисия и председателя на Административен съд от Доброслав Иванов, водач на общинската листа в града на Стоте войводи.

Те смятат, че част от секционните избирателни комисии са признали много от недействителните бюлетини за действителни.

„В избирателните секции при преброяването на бюлетините са прилагани нееднакви критерии за преценка на действителността им, в резултат на което с решението си ОИК е обявил неточни резултати, тъй като същите са изчислени на база неточни и неправилни протоколи от секционните избирателни комисии, които пък от своя страна се основават на неточно и неправилно преброяване на бюлетините", пише в документа.

„Считам, че обявените окончателни резултати за избор на общински съветници в община Сливен, както и направеното разпределение на мандатите партии и коалиции не съответстват на действителното фактическо положение. Изнесените резултати са неточни, неверни и грешно изчислени, а проведеният избор - опорочен", категоричен е Доброслав Иванов.

От НФСБ имат готовност да предоставят на съда показания на членове на секционни комисии. Те настояват за повторно ръчно преброяване на бюлетините, както и да извърши подробен преглед на протоколите на СИК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама