Хванаха таксиджия с трима бежанци край Стара Загора

15:09, 05 ное 15 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бързо производство срещу 39-годишния Никола Х. от Пловдив, за подпомагане на чужденци да преминават в страната в нарушение на закона е започнала Районна пракуратура Стара Загора, съобщиха оттам.

Никола Х. е бил заловен днес на автомагистрала “Тракия”, в района на  Стара Загора. В посока запад към София се движел лек автомобил-такси марка „Хюндай“ с пловдивска регистрация, управляван от  Никола Х. Той бил спрян за проверка от пътни полицаи.

 При последвалия оглед е установено, че в автомобила пътуват трима мъже от Афганистан, които са влезли в България без документи за самоличност.

Водачът и чуждите граждани са задържани за срок от 24 часа във Второ районно полицейско управление.

Извършен оглед, претърсване на лекия автомобил и лични обиски на задържаните лица. Разпитват се свидетели и ще бъдат назначени експертизи.

Предстои Никола Х. да бъде привлечен като обвиняем и да бъде задържан в ареста за срок от 72 часа. Обвинението ще бъде за престъпление по чл. 281 от Наказателния кодекс, влязъл в сила на 30 септември т.г., че с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага противозаконно подпомагал чужди граждани да преминават в страната в нарушение на закона и деянието е извършено чрез използване на моторно-превозно средство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама