АМТИИ брани хорариума по музика и изобразително изкуство

15:28, 05 ное 15 / Култура 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ректорът на Академията за Музикално, Танцово и Изобразително изкуство проф. Милчо Василев изпрати писмо до до министъра на образованието и науката проф. Тодор Танев по повод намаления хорариум по предметите музика и изобразително изкуство в първия гимназиален етап – от 8 до 10 клас.

"Ръководството на Академията, отстоявайки принципите за духовно и естетическо възпитание на младите хора в България и защитавайки ценностите на изкуството, настоява в 8 и 9 клас да се запази досегашният годишен хорариум от 36 часа за двата учебни предмета", са казва в обръщение на ръководството на Академията.

"В така предложения проект за рамков план няма други дисциплини с толкова нисък хорариум. Това поставя тези два предмета в неравностойно положение и влиза в противоречие с принципите за ориентираност към интереса и мотивацията на ученика, както и за равен достъп по Закона за предучилищното и училищното образование."

Писмото на АМТИИ, освен до министъра на образованието, е изпратено до председателя на Комисията по образование и наука в НС, до висшите учебни заведения и творчески съюзи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама