Сергей Петров: Никога не бих подкрепил полицейски протест

15:47, 05 ное 15 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Никога не бих подкрепил протест на полицаи, съжалявам единствено малцинството свестни момчета в МВР. Истината е, че даваме ужасно много пари за полиция в сравнение с другите държави на Европейския съюз. За десетките клипове с безумно поведение на протестиращи полицаи няма да кажа нищо. Отдавна съм заявил, че за мен там работят много недостойни и неспособни хора. Това заявява варненският общественик и политолог Сергей Петров в социалната мрежа Facebook.

Ето цялото изявление:

"Преди година бях заявил, че никога не бих подкрепил протест на полицаи. Позицията ми остава същата. През последните години всички сме свидетели на корупция, рушвети, протекции за ъндърграунда, произвол и др. в структурите на МВР, но никой не протестираше. Сега обаче всички са яростни заради орязване на заплатите им при пенсиониране.

Истината е, че даваме ужасно много пари за полиция в сравнение с другите страни в ЕС, но същевременно самите ни полицаи са най-бедни. Следователно причината е в лошо разпределение на средствата. Униформените не са доволни от оптимизацията и си искат отново стария модел. Същия модел, който е в тежест на държавата, следователно и на всички нас.

Ако МВР беше ефективен орган, никой нямаше да прави оптимизация. Да сте мислили като сте си затваряли очите и сте приемали банкноти на ръка или в пликчета. За десетките клипове с безумно поведение от страна на протестиращи полицаи няма да кажа нищо. Отдавна съм заявил, че за мен там работят много недостойни и неспособни хора.

Съжалявам единствено за малцинството свестни момчета в редиците на МВР. Макар и малко, ги има. Сега те ще теглят негативи, но и те са си виновни. И те са си затваряли очите за своите колеги."

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама