КНСБ – Шумен се обяви в подкрепа на полицейските протести

15:48, 05 ное 15 25 476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С декларация структурата на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) в Шумен обяви подкрепата си към служителите на МВР. 

„Изразяваме нашата подкрепа по отношение на справедливите искания на протестиращите и призоваваме народните ни избраннице-депутатите, с чийто вот ще бъде приет Бюджет 2016, да заявят ясно и отговорно своите позици по отношение тежките социални и организационни проблеми в силовите сектори”, се казва в писмото на синдиката.

В него КНСБ - Шумен изразява огромното си възмущение от липсата на прозрачност при вземане на решения, касаещи наемния труд.

„За пореден път сме свидетели на финансови рестрикции, прикрити зад изпразнената от съдържание дума „реформа”, този път в секторите „Сигурност” и „Отбрана”.

За пореден път в европейска и правова България е заобиколен социалния диалог и трудови и социални права се отнемат задкулисно, нечестно, без диалог и постигане на компромис, което породи справедливия гняв у работещите в тези сектори.

Убедени сме, че недалновидните решения не решават, а задълбочават натрупаните  проблеми”, пишат в своето писмо за подкрепа синдикалистите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама