Новоизбраните кмет и съветници в Добрич положиха клетва

15:57, 05 ное 15 25 628 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новоизбраният кмет на Добрич Йордан Йорданов и общинските съветници в новия местен парламент положиха клетва по време на порвото заседание на Общинския съвет.

Председателят на Общинската избирателна комисия Милена Стоянова връчи удостоверенията им.  Те положиха клетва, като се заклеха да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите на Община Добрич и да работят за тяхното благополучие.

Областният управител д-р Маргарита Новоселска припомни, че всички са избрани по волята на избирателите на Община Добрич. „Вярвам, че ще намерите най-добрия път към успеха, че ще вложите цялата си енергия, трудолюбие, добронамереност и  високото си чувство за отговорност, за да изведете община Добрич в още по-добра посока, за да осигурим благоденствие и благополучие на нашите съграждани“, каза тя.

Досегашният кмет Детелина Николова връчи на наследника си Йордан Йорданов кметската огърлица, като символ на кметската власт.

„Днес предавам огърлицата с очакването, че ще продължите това, което ние създадохме , като европейска визия на Добрич с отговорността,  която поехте пред гражданите“, каза Детелина Николова и изрази надежда, че предстоят нови четири години за развитие и надграждане на общината, за реализиране на целите, заложени в интегрирания план за градско възстановяване и развитие.

„В деня, след изборите, ние благодарихме на избирателите си поотделно. Мисля, че от днес нататък е ред да започнем да работим заедно“, каза Йордан Йорданов.Той благодари на Детелина Николова и заяви, че поема ясната отговорност пред добричлии да продължи развитието на град Добрич, като един европейски и хубав град. „Моята цел е с работата си да покажа, че мястото ми тук е осъзната отговорност от жителите на град Добрич“, каза той. И призова общинските съветници заедно да покажат на град Добрич, че ще бъдат градивни.

Първото заседание на Общинския съвет бе водено от най-възрастния общински съветник – Йордан Манов от Реформаторския блок. Той пожела на колегите си да оправдаят доверието на избирателите, като вложат цялото си старание, знание и житейска мъдрост за доброто на жителите на общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама