Иво Пенчев е новият председател на Общинския съвет в Добрич

16:06, 05 ное 15 25 1411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
40-годишният Иво Пенчев от ГЕРБ бе избран за председател на новия Общински съвет в Добрич. Той бе единствената номинация и бе избран с 30 от общо 41 гласа.

 „Като председател имам желание за диалог, сътрудничество и взаимна подкрепа с всички колеги  и всички политически партии, без изключение“, каза Иво Пенчев, след избирането му. Той пожела на кмета Йордан Йорданов ползотворна работа с новия Общински съвет, да ползва експертизата на общинските съветници. „Уважавайте ни и ние щи Ви отвърнем със същото! Не забравяйте, че Вие сте управителят на града, но ние сме собственикът. Желая на Вас и Вашия екип и на всички колеги общински съветници успешен и изпълнен със съдържание мандат“, каза още новоиизбраният председател на местния парламент.

Иво Пенчев на 40 години, семеен, с десетгодишна дъщеря, шампионка по математика.

Завършил Езикова гимназия в Добрич с профил английски език, след което е завършил бакалавърска степен в Икономическия университет във Варна, специалност „Счетоводство и контрол“. Има бакалавърска степен в Сидни, Австралия, с профил „Туризъм“. В България е завършил магистратура по международен бизнес и предприемачество. Работил е три години, като мениджър в сектор „Спорт“ в Албена. От 2005 г. е управител на собствените си фирми – в областта на строителството, производството на аквакултури, хранително-вкусовата индустрия и консултантски бизнес по европейски проекти.

Трети мандат е общински съветник, като в предходния бе председател на ПК по строителство и градоустройство. Активен спортист. Тренира бокс, вдигане на тежести. Никога не е спирал да тренира.

„За мен това е важно, защото смятам, че за града е добро послание, че председател на Общинския съвет е спортна личност“, сподели той. Убеден е, че дясната политика е най-справедливата. „Българският народ го е казал най-добре – който не работи, не трябва да яде.  Така че, всекиму, според заслугите, според интелекта и, според интелектуалния му заряд и потенциал“, коментира още Иво Пенчев пред Topnovini.bg. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама