Атина прие Eдинадесетата световна среща на българските медии

16:34, 05 ное 15 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Единадесетата световна среща на българските медии, която тази година се провежда в гръцката столица Атина, беше открита по традиция от генералният директор на БТА Максим Минчев, който приветства участниците в срещата, журналисти от 21 български медии от 3 континента, съобщава GRReporter.info. 

Поздравления към журналистите отправи и Полина Карастоянова, председател на парламентарната комисия по култура и медии, която оцени високо стойността на форума, организиран от Българската телеграфна агенция и Асоциацията на българските медии по света. 

Приветствено слово отправи и посланикът на Република България в Гърция Емилия Кралева, която поздрави и гръцките домакини на срещата, напълно в духа на мотото, под което се провежда форума - „Диалог между съседи”.

В утрешния ден ще се състои премиерата на документалния филм на Мария Спасова „Крахът на последната съветска република в Европа”. На медийната среща ще се проведат множество дискусии, в които ще вземат участие Ивайло Калфин, министър на труда и социалната политика, ректори и професори от четири от най-големите български университета, изявени журналисти от българските медии, представители на бизнеса и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама