Даниел Панов се срещна с бившия български премиер Симеон Сакскобургготски

16:57, 05 ное 15 / Политика 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новоизбраният кмет на община Велико Търново Даниел Панов се срещна с бившия български министър-председател Симеон Сакскобургготски. Двамата разговаряха по теми, свързани с историята на Второто и Третото българско царство и съвременния период на старопрестолния град.

Даниел Панов запозна Симеон Сакскобургготски с просперитета на Велико Търново през последните четири години и с бъдещите проекти за развитие на региона.

Панов подари на бившия министър-председател сграфито-керамика – реплика на чиния от времето на Второто българско царство, луксозен албум за Велико Търново и значка с герба на старопрестолния град.

Симеон Сакскобургготски изненада новоизбрания кмет на старата столица с отпечатания наскоро фотоалбум “България в блясък - владетели, дворци и дейци на Третото българско царство”, съставен от Тошо Пейков.

Симеон Сакскобургготски гостува във Велико Търново по повод Националната филателна изложба, за която е предоставил част от своята лична колекция от пощенски експонати. Преди да се срещне с Даниел Панов той посети Преображенския манастир.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама