Бойко Борисов подкрепи Бъчварова и се закани на протестиращите полицаи

17:30, 05 ное 15 / Политика 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борисов заяви, че вътрешният министър Румяна Бъчварова има пълната му подкрепа и „всякакви сценарии за смяната ѝ са криви сметки“. Повод за коментара му в личния му блог са протестите на служителите на МВР в последните дни.

Според него тя няма никаква вина за проблемите с полицаите, тъй като предложенията за свиване на разходите на ведомството са на финансовия министър, а премиерът лично ги е одобрил. Той добави, че години наред политическото ръководство се е бъркало в работата на професионалното ръководство на МВР.

„От какво са недоволни полицаите - че няма да почиват по 30-40 дена? Ще почиват по 20 дена, за другото време взимат пари за извънреден труд. Това, което ме притеснява истински, виждайки част от хората, които протестират, е страхът на хората от това какви хора ни охраняват. За това, че притесняват хората със задръстванията, които предизвикват, ще си понесат заслуженото“, каза още Борисов.

Министър-председателят заяви, че много от протестиращите полицаи са се държали като хулигани. По думите му някои от тях не се различавали по нищо от членовете на футболните агитки. Именно заради това журналисти и граждани се възмутили от поведението им. Освен това несправянето с кражбите и с битовата престъпност също уронвало престижа на униформените.

Борисов посочи кой според него стои зад последните скандали около изборите, сред които сриването на сайтовете на ЦИК, МВР и парламента, атентатът срещу Алексей Петров и полицейските протести.

„Ако има подстрекатели, то това са точно хора от олигархията и тези, които вършеха контрабанда в сферата на петрола, горивата, алкохола, цигарите, месата и шоколадовите изделия“, добави премиерът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама