Кметовете и съветниците в Кубрат и Исперих положиха клетва

17:31, 05 ное 15 / Политика 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новоизбраният кмет на община Кубрат Бюрхан Исмаилов от коалиция „Време за промяна”, общинските съветници и кметовете на кметства положиха днес клетва за встъпване в длъжност.

Церемонията се състоя в в ритуалната зала на НЧ „Св.св. Кирил и Методий 1891”. Тя бе открита от областния управител Галина Георгиева с пожелания за ползотворна и градивна работа.  Георгиева подчерта, че на всички тях им предстои да тръгнат по труден и трънлив път. Призова ги да го извървят по най-добрия и достоен начин, за да могат в края на 4-годишния си мандат да отчетат един подем на своята община, да срещат положителните погледи на хората, които днес са им гласували доверие.

Тържественото заседание бе ръководено от доайена сред съветниците Сашо Минков от ГЕРБ. След тайно гласуване за председател на Общинския съвет бе избран д-р Хюсеин Карасюлейман от коалиция „Време за промяна”. За него гласуваха 12 съветници, а против бяха петима. Д-р Карасюлейман е на 38 години. Лекар е от 2001 година, а от 2005 година е специалист „Образна диагностика”. Работи в реннтгеновото отделение на общинска болница – Кубрат. Семеен, с две деца. Занимава се с политика от два месеца, не е член на нито една партия. За сега докато може смята да продължи да практикува специалността си, защото по думите му има дефицит точно на такива специалисти.

Новоизбраният кмет на община Кубрат Бюрхан Исмаилов е на 48 години. Завършил е Русенския университет „Ангел Кънчев”, специалност инженер по електроника и автоматика. Бил е четири години преподавател по английски език в ОУ „Христо Смирненски”, една година е бил на специализация в текстилна фабрика в Турция, а от 16 години е в управителния съвет на „Динамика” АД. Женен е, с едно дете. Сина му също е инженер, завършил е  Варненския технически университет. Първото нещо, което смята да направи новият кмет на е да се запознае с финансовото състояние на общината. Той сподели още, че трябва да се довършат започнатите проекти и да се решат най-належащите проблеми на населените места. Сред основните задачи са и подготовката за зимния период,  да се сключат, ако не са, договорите за снегопочистването. Според Бюрхан Исмаилов структурата на Общинския съвет преполага коалиционно управление, затова при сформиране на екипа си ще се надява на коалиционно управление.  Той уточни, че не е член на нито една партия, преди е членувал в ДПС, но е напуснал по свое желание, а сега е безпартиен. Според него основната причина да спечели изборите за кмет на община Кубрат е била промяна на статуквото, нови лица, нов стил и модел на управление.

Тържествената сесия в Исперих бе водена от доайена сред съветниците – Адил Решидов от ДПС.  Заседанието беше открито също от областния управител Галина Георгиева. В своето обръщение тя пожела на кметовете и общинските съветници да бъдат безпристрастни и да вземат обмислени и справедливи решения. „От днес вие записвате имената си в историята на Община Исперих, а това как бъдещите поколения ще ви запомнят, зависи единствено и само от делата ви.”, отбеляза Георгиева.

Трима бяха предложените за председател на Общинския съвет – Айдън Хюсеин от „Обединена България”,  Гюнел Мюсрефов от ДПС и адвокат  Даниел Димитров от БСП. След таен вот за председател на местния парламент с 15 гласа „за” беше избран адв. Даниел Димитров. Той благодари за доверието и изрази убеждението си, че всички съветници ще работят заедно за развитието на община Исперих. „Убеден съм, че новоизбрания кмет Бейсим Руфад ще положи огромни усилия действително Общинския съвет със своя конструктивизъм да спомогне за развитието на общината”, заяви новият председател на местния парламент.

След заседанието досегашният кмет на Исперих Бейсим Басри връчи ключа на общината на новоизбрания градоначалник Бейсим Руфад с пожелания за успех, както и ключовете от офиса и общината.

 Бейсим Руфад е на 47 години, женен с две деца. Завършил е Великотърновския университет, магистър е по финанси. В периода от 1995 до 1999 година е бил кмет на село Белинци, след това е бил общински съветник, а от 2006 година насам е бил заместник-кмет на общината до преди три месеца, когато е уволнен заради близките си отношения с Гюнай Хюсмен. Готов е с част от управленския си екип.  Първото нещо, което смята да направи новоизбраният кмет е да провери докъде са стигнали дейностите по проекта за водния цикъл. След това ще започнат подготовка за следващия програмен период, като ще се обърне внимание повече на населените места. Руфад смята, че е спечелил изборите заради толерантността си. Девет години като заместник-кмет съм си вършел добре работата си и никой, в нито едно населено място не казал нещо лошо за мен и за кампанията ни, коментира той. По думите му е трябвало да се случи някаква промяна в Исперих, защото според него ДПС не е успяла да стигне до обикновения човек, а се е занимавала повече с хора, които са на по-високо ниво и информацията не е достигала правилно до Доган и Местан.

“Заради това хората им показаха наказателния вот”, допълни Бейсим Руфад.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама