Кметовете на Никола Козлево, Каспичан и Нови пазар се заклеха

17:33, 05 ное 15 / Политика 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новоизбраните кметове на общините Никола Козлево, Каспичан и Нови пазар встъпиха днес официално в длъжност и положиха клетва, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Новите общински съвети проведоха първите си тържествени заседания и си избраха председатели.

В община Никола Козлево досегашният кмет Турхан Каракаш връчи на новоизбрания кмет Ешреф Реджеб символите на кметството. От своя страна Реджеб благодари на жителите на общината за подкрепата и ги увери, че предстои упорита работа за промяна и по-добро бъдеще на общината.

„Историческият избор, който направиха хората означава, че жителите на Никола Козлево разчитат на нас и искат прозрачно управление”, посочи новият кмет. Topnovini bg припомня, че той спечели с подкрепата на ПП ГЕРБ, което е прецедент в управляваната досега от ДПС делиорманска община.

Стефан Стефанов бе избран днес да оглави Общинския съвет там. Той получи 10 гласа, от общо 12 членове на съвета. Новоизбраният местен парламент се състои от 13 души, един от съветниците обаче е подал искане, че се отказва от мандата си, съобщиха от Областната администрация в Шумен.

В Каспичан клетва положиха новите кметове и съветници. Там те избираха между две кандидатури за председател. Анелия Ангелова от ПП ГЕРБ и Магдалена Боева-Тодорова от местната коалиция „АБВ-Либерали”, която бе и кандидат за кмет на Каспичан.

Анелия Ангелова стана председател на съвета със 7 от гласовете на колегите си, които са общо 13.

За Боева-Тодорова пуснаха гласа си петима съветници, една от бюлетините бе невалидна.

В Нови пазар новият кмет Ивайло Камаджиев също положи клетва. Заедно с него се заклеха и общинските съветници. За председател на местния парламент бе избран Ангел Куцаров от ПП ГЕРБ. Той бе предпочетен и събра 16 гласа, а за другия кандидат - Ивайло Петров от БСП гласуваха петима съветници.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама