Общинските съветници и кметът на Приморско официално встъпиха в длъжност

17:39, 05 ное 15 / Политика 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Приморско Димитър Германов, общинските съветници и новоизбраните кметове на населените места в общината официално встъпиха в длъжност. Днес те положиха клетва на първото заседание на местния Общински съвет. Гост на събитието бе зам. - областният управител на Бургас Севдалина Турманова.

Събраните в залата на читалището жители и гости на морския град приветстваха новоизбраните управници. Севдалина Турманова също отправи поздравлението си и тържествено връчи огърлицата и ключа - символ на местната власт на кмета Димитър Германов. След полагане на подписа си върху клетвения лист градоначалникът поздрави всички присъстващи в залата, благодари за гласуваното му доверие и увери, че ще изпълни поетите обещания.

Своите подписи положиха и кметът на Китен Катя Вълчева, на Веселие - Стойчо Карабинов, на Писменово - Тодор Тодоров, на Ново Паничарево - Яна Жекова и на Ясна поляна - Георги Георгиев. На клетвения лист се подписаха и 13-те общински съветници: Захарина Неделчева, Манол Манолов, Павел Павлов, Борислав Китов, Златина Тюлиева, Дамян Петков, Янчо Янков, Пеньо Пеев и Иван Тодоров от листата на ПП ГЕРБ  PB050100и от листата на „Заедно за община Приморско" – Димитър Димитров, Златин Бодуров, Златина Величкова и Илия Петков. Кметът Германов поднесе цветя на зам. областния управител, на дамите от Общинския съвет и кметовете на населените места.

Председател на първото заседание на местния парламент бе най-възрастният от общинските съветници – Димитър Димитров.

След тайно гласуване за председател на Общинския съвет единодушно бе избрана Златина Тюлиева. Временната комисия за изработване на проект за правилник за работата на общинския съвет също оглави г-жа Тюлиева. Тя от своя страна благодари за гласуваното й доверие и призова всички съветници да забравят предизборните емоции и да заработят като един екип за по-доброто бъдеще на Приморско.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама