Полицаите отново блокираха „Орлов мост“, искали да се чуе за тях (обновена)

18:39, 05 ное 15 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Както се бяха заканили, недоволните служители на МВР, бранещи привилегиите си, блокираха ключовото столично кръстовище „Орлов мост“ за трета поредна вечер и предизвикаха значителни неудобства на гражданите, опитващи се да се приберат от работа, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Точно в 18.30 група от няколкостотин блюстители на реда излезе на средата на кръстовището и спря движението.

Те не пропуснаха нито една кола да премине в знак на несъгласие с готвеното ограничение на бонусите, които получават.

"Решенията на държавата са подигравателни. Няма как да отстъпим", каза Никола Йорданов. Той и колегите му са участвали във всички протести досега и заявяват, че няма да се откажат.

"Не може така да се подиграват с нашия труд. И днеска се опитаха даже да ни изкарат, че сме взимали пари, за да пропускаме шофьорите. Нека хората се поставят малко на наше място, да видим дали ще издържат и един ден служба", каза Ивайло Горчовски.

По думите на протестиращите е било "крайно време да се сетим за полицаите, военните и пожарникарите", а не обществото да ги приема за даденост.

Тази вечер, за разлика от предишните две, т.нар. „флашмоб“ е съгласуван със Столична община, както го изисква законът.

Очаква се тази вечер блокадата да продължи до 20.00 ч. с 10-минутни прекъсвания на всеки 30 минути, за да се пропусне трафикът.

Както бе договорено с общината, в 19.00 ч. недоволните полицаи се дръпнаха от част от платната, за да пропуснат трафика. Движението беше пуснато само по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", но не и по "Цар Освободител" в посока Ректората. 

В 19.08 движението бе отново напълно спряно, като протестиращите пропускат само линейките.

Около 19.20 трафикът през "Орлов мост" бе отново пуснат за кратко, но той не е особено интензивен. За сметка на това, читатели на София Topnovini.bg описват движението в останалата част от центъра на града и по улиците и булевардите, успоредни на минаващите през "Орлов мост" като кошмар.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама