Подвеждат под отговорност 8 души за незаконните блокади във Варна

19:04, 05 ное 15 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Осмина души са идентифицирани като нарушители на правовия ред по време на незаконните полицейски протести на 3 и 4 ноември във Варна. Именно те са инициирали блокадите на Аспаруховия мост във вторник и на кръстовището на бул. "Владислав Варненчик” и бул. "Република” в сряда, съобщи за Topnovini.bg високопоставен полицейски източник.

Според оперативната информация сред хората, на които ще бъде търсена отговорност по Закона за събранията, митингите и манифестациите, няма служители на ОД МВР – Варна. Това обаче не изключва възможността незаконните блокади да са били предизвикани от служители на затворите или пък от военни  – въпрос, който бе коментиран по-рано днес от синдикалиста Цветан Банков пред Topnovini.bg.

До дни предстои да бъде изнесена официална информация от ръководството на МВР, от която ще станат ясни подробности относно случилото се. Очаква се образуване на досъдебни производства, които ще бъдат под надзора на Районната прокуратура във Варна.

По време на протестните блокади на двете важни пътни артерии във Варна е нямало прояви на неподчинение или грубо хулиганство. Служителите на МВР, участвали в демонстрациите, са били запознати, че с подобни действия биха нарушили правата на гражданите, при което всички до един са се изтеглили на тротоарите. Имало е обаче няколко човека, на които се е наложило да им бъдат дадени по-обстойни обяснения, но и те не са проявили неподчинение.

"Ако сред тези хора, които са предизвикали блокадата, все пак има полицаи, от тях ще бъде потърсена съответната отговорност”, увери високопоставеният полицейски източник на Topnovini.bg.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама