На МВР бунта в Хасково – флашмоб, попове и полицейски шеф /снимки, аудио/

19:39, 05 ное 15 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бунтът на полицаите в Хасково премина тази вечер с флашмоб по централните улици. Въпреки заплахата, че ще бъдат наказвани, в 18 часа излязоха служители на МВР, които смениха мястото на действието. Вместо пространството пред РПУ Хасково, след края на работното време подчинените на министър Румяна Бъчварова, тръгнаха пеш от площадка „Спартак”. Започнаха да се разхождат по пешеходната пътека на изключително натовареният бул. „Съединение”. Така в продължение на 20 мин.

Почиващите полицаи бяха снимани и записвани от техни колеги, които ще предоставят материалите на ръководството. Освен това полицаите бяха притеснявани и по телефона от своите началници.

Изнервени шофьори и граждани нямаше.

По-късно служителите на реда пресякоха пешеходната част на Хасково и блокираха движението по същия начин на централния бул. „България”. Пресичаха пешеходната пътека отново в продължение на близо 20 мин. Там обаче срещнаха гневът на водачите, стигна се до ескалация на напрежението.

Възрастна жена дори слезе от автомобила си и бе готова на бой с мъжете от РПУ Хасково, РПУ Димитровград и Съдебна полиция. Секунди след това на място пристигна и директорът на ОД на МВР Хасково Ангел Цанков, които поиска от подчинените си да се разотидат. И докато той обясняваше, че флашмобът трябва да бъде преустановен пристигнаха 4 свещеници. Оказа се, че поповете са от Гърция и са дошли на пазар в Хасково.

Служителите на Бога се солидализираха с недоволните. А хасковлии, станали свидетели на случката се пошегуваха като видяха, че е дошло време за опелото на полицията.

Наофициално работещите в МВР отново заявиха, че няма да се откажат от намеренията си да протестират, докато не получат каквото искат.  Пак неофициално стана ясно, че 71 полицаи и пожарникари са подали оставка в Хасковска област.

Още за протеста на полицията в звуковия файл

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама