Донко Марев от БСП оглави новия местен парламент в Община Добричка

19:39, 05 ное 15 25 485 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Донко Марев от групата на БСП ще председателства Общинския съвет в Община Добричка през мандат 2015-2019 г. Той бе избран с 14 гласа „за“ на проведеното днес първо заседание на новия местен парламент.

Той е роден на 20 юли 1952 година, женен е, с две деца. Има две висши образования, магистър е по икономика. В предишния Общински съвет бе председател на комисията по финанси. Доскоро бе директор на клона на Общинска банка в Добрич.

След избора си Донко Марев призова съветниците да заровят оръжията на предизборната битка и да работят така, щото да спазят положената клетва - да работят за просперитета и развитието на общината. "Аз ви обещавам, че ще бъда председател на всички партии, няма да има наши и ваши. Призовавам и у вас същото мислене и същата посока за работа и действие", каза той.

На първото за мандата заседание на Общинския съвет новоизбраните общински съветвици, кметът на Общината Тошко Петков и кметовете на 47 села получиха удостоверенията си и положиха клетва. След като получи удостоверението си Тошко Петков изказа благодарност на жителите на общината, които са гласували за него, на БСП, както и на досегашния кмет Петко Петков.

До избора на нов председател заседанието бе ръководено от най-възрастният общински съветник Пламен Станчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама