Повторното броене на бюлетините за съветници в Каварна приключи

20:08, 05 ное 15 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повторното броене на бюлетините за общински съветници в Каварна приключи. В рамките на делото, което бе заведено от девет политически сили, участвали в изборите в морския град, бяха преброени всички 34 чувала с бюлетини. Открити са неправилно отчетени недействителни бюлетини, но те са малко на брой, като има ощетени от всички политически сили, което, според мен, не се отразява на изборния резултат, коментира за Topnovini.bg председателят на Административния съд Красимира Иванова.

Тя поясни, че в тези случаи става въпрос повече за стриктно спазване на изискванията на закона и за обявяване за недействителни на бюлетини, при които има и най-малко излизане на задраскването от квадратчето. Надявам се, че партиите ще могат занапред да обяснят на избирателите за какво трябва да внимават, каза още Красимира Иванова. Тя съобщи, че делото е обявено за решаване.

Припомняме, че делото бе образувано по жалба на ПП „АБВ”, която първа поиска ръчно броене на бюлетините за съветници в Каварна . Към образуваното по нея дело са присъединени и останалите участници във вота, които оспорват резултата о разпределението на местата в местния парламент. Те са ПП ГЕРБ, ПП "Зелените", ПП Евророма, НФСБ, ВМРО - БНД, Реформаторски блок, Д.Е.Д. и местна коалиция "Единни за Каварна".

В новия Общински съвет в Каварна влизат представителите на три партии и бившият кмет Цонко Цонев, който е независим съветник.

БСП получи 7 мандата, ГЕРБ – 6, а РЗС - 3. Те ще положат клетва утре.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама