Мирно шествие на полицаите по Главната и без блокади по улиците тази вечер

20:10, 05 ное 15 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За поредна вечер около 300 полицаи, пожарникари и служители в затворите се събраха на протест пред Областната дирекция на МВР в града.

"Протестите за нас са крайна мярка. Ние искаме диалог, но ако няма такъв, не е по наша вина", заяви Иван Петров, председател на УС на Синдиката на служителите в затворите в България.

"Персоналът не достига и сега, а с тези промени проблемът с кадрите ще се задълбочи", допълни той. Призова още колегите си да не се поддават на провокации и действията им да не бъдат в разрез със закона.

Васил Димитров, председател на Синдикално дружество 64 към СФС на МВР, прочете пред събралите се статия в тяхна подкрепа на журналиста Александър Симов.

Протестът продължи с мирно шествие по Главната на Пловдив. Пред Военния клуб с ръкопляскания ги посрещнаха събралите се там военнослужещи, дошли да подкрепят колегите си. Чуваха се възгласи: "Единство!" и "Пълна подкрепа!".

След изказаната взаимна подкрепа полицаи и военни поеха отново по главната улица в посока Областната дирекция на МВР. На бул. "Шести септември" за кратко спряха движението, за да преминат до Паметника на Съединението. Малко след като се събраха там, протестът приключи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама