Служителите на МВР в Русе обиколиха три пъти кръговото кръстовище в знак на протест

20:14, 05 ное 15 / Политика 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 100 полицаи излязоха на протест днес в 18.00 часа пред сградата на Областната дирекция на МВР в Русе. Около половин час те стояха пред нея, след което три пъти обиколиха рондото на кръговото кръстовище, минавайки в плътна колона по всички пешеходни пътеки около него по четирите платна на бул. „Цар Освободител“ и по двете на бул. „Скобелев“ и на бул. „Липник“.

Това предизвика краткотрайни задръствания и изнервено натискане на клаксона от някои шофьори, но като цяло те бяха относително търпеливи, още повече, че след пресичането на улицата от служителите на реда, движението продължаваше без проблем.

Антон Донков, председател на Синдикално дружество 22 при синдикалния алианс „Сигурност“ в МВР обясни, че стачните действия продължават, тъй като не е постигнато споразумение между управляващите и професионалните съюзи. Най-засегнати от готвените промени ще бъдат работещите в КАТ, в деловодството и в паспортната служба, но и всички останали, в различна степен.

Според Донков пресичането на пешеходни пътеки от големи групи хора не е нарушаване на обществения ред, нито пък представлява блокиране на движението. За да съществува последното, означава да се поставят автомобили или други трудно преместваени обекти. Пресичането на пешеходци на определените за това места не е нарушение, смятат служителите на реда и дадоха пример с преминаването на улиците на големи групи деца, водени от учители и възпитатели, което също затруднява трафика за кратко.

Днес стачкуващите бяха по-малко в сравнение с вчера, когато плацът пред сградата на ОДМВР буквално беше пълен с хора. Причината вероятно е заповедта на Румяна Бъчварова да се извършват дисциплинарни проверки на участниците в протестите, което е уплашило някои служители, предположи Антон Донков.

Той поясни, че може би заповедта на министъра се отнася за хора, които са участвали в неразрешени протести, като изрично подчерта, че в Русе случаят не е такъв. Тук служителите на реда са спазили всички законови изисквания и са уведомили Община Русе за намеренията си. Получили са разрешение за стачните си действия в часовия пояс от 18.00 до 19.00 часа в сряда, четвъртък и петък, а утре ще бъдат внесени документи и за следващата седмица. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама