Поредният полицейски протест разгневи столичани

20:46, 05 ное 15 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма друга държава в Европа, в която полицаите да си позволят да излязат на протест и да блокират столицата. Вие да сте чували такава? Това каза пред София Topnovini.bg Гергана Стойкова, която за трета вечер не може да се прибере у дома си с часове, заради полицейската блокада на „Орлов мост“.

Тази вечер служители от сектора за сигурност блокираха центъра на София, заради гответанат реформа в МВР, която предвижда намаление на отпуските и продибивките за униформените.

„Не може тези хора, които трябва да са в услуга на обществото, които трябва да ни пазят, да ни закрилят и да ни защитават, да излизат на протест заради пари. Все пак нали това е техен дълг. А се оказва, че ако не взимат при пенсиониране 10-15 хиляди лева за благодарност, те няма да работят за обществото. Това е безобразие“, каза още тя.

Жената беше една от десетките граждани, които минавайки покрай полицейския кордон, гледаха с възмущение. И тази вечер, не само частните автомобили, но и автобусите на градския транспорт, правеха обратен завой преди кръстовището на „Орлов мост“.

„Аз живея в „Борово“. Нали разбирате къде ме остави 204. Това не може да продължава. С какво аз съм по-малко от тези хора, че да ми затрудняват живота. Аз работя като продавачка. Да, не гледам катастрофи и загинали, но знаете ли, че съм била жертва на грабежи вече 5 пъти. И какво? Никой от тея крадци не беше хванат, а аз сега трябва да им вляза в положението“, каза Тина Пипкова.

Десетки клаксони и провиквания от блокираните автомобили огласиха иначе тихия протест в центъра на София.

„Защо не ги уволнят просто“, коментираха две момчета, които седяха на тротоара и гледаха тълпата.

„Може би правителството прибърза и много рязко реши за тази реформа. Може в този случай да са прави. Но абсолютно не заставам зад идеята да правят протест и да затрудняват хората. Ние какво сме им виновни?“, коментира Георги Милчов.

От три дни полицейските протести са и една от горещо обсъжданите теми в социалните мрежи. Там мненията за орязването на отпуските и придобивките за униформените са разнопосочни. Хората обаче са единодушни, че затварянето на възлови кръстовища и умишленото възпрепятстване на гражданите, са недопустими. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама