Глобяват „Техем“ със 160 хиляди, злоупотребили с клиенти

21:36, 05 ное 15 25 512 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция за 160 026 лв. на топлинното дружество "Техем Сървисис" ЕООД, съобщава „Дневник“.

Комисията установила, че дружеството е злоупотребило с господстващо положение на пазара на индивидуалните разпределители на топлинна енергия.

Разследването установило, че за определен период дружеството е прилагало различни ценови условия на територията на Пловдив в сравнение с останалите градове с централизирано топлоснабдяване, на чиято територия оперира дружеството.

Също така проучването показало, че клиентите на "Техем сървисис" ЕООД в градовете с централизирано топлоснабдяване са поставени в неравноправно положение, тъй като само в някои от градовете им се предоставя възможност да избират между това дали да купят, или да наемат индивидуалните разпределители за топлинна енергия, което води до ограничаване избора на потребителите.

По-късно от компанията обявиха, че смятат за неоснователно решението на Комисия за защита на конкуренцията.

"Техем" ще разгледа в детайли аргументите на Комисията и ще предприеме стъпки в посока защитаване правото на българските потребители да имат достъп до адекватни за пазара услуги", пише в съобщението на компанията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама