Каналджия моли съда да го пусне, имал шест деца и чакал седмо

17:33, 06 ное 15 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжен съд Бургас остави в ареста двамата каналджии Илия Христов и Димитър Иванов. Срещу тях е повдигнато обвинение за трафик на хора. Те са разследвани за това, че на 28 октомври в района на средецкото село Белеврен са превели през границата общо 18 нелегални имигранти. С Илия и Димитър е имало трети човек, който им е помагал в организацията.

Пред въззивния съд пълномощникът им пледира да бъде отменено определението на Районен съд Средец, и двамата да бъдат пуснати под гаранция или домашен арест. Според адвокатът мерките спрямо тях били наложени единствено заради криминалното им минало, но доказателства, че именно те са прекарвали бежанците нямало.

В съдебната зала Христов заяви, че иска да го пуснат, за да бъде със семейството си. Имал шест деца и чакал седмо.

Пред съдебния състав Иванов пък каза, че не е извършил престъплението и поиска свобода, за да можел да работи.

Според прокурора първоинстанционният съд е събрал достатъчно доказателства, че именно Христов и Иванов са извършители на деянието. Той изказа съмнение, че ако бъдат пуснати, двамата могат да се укрият или да извършат друго престъпление.

Бургаският окръжен съд не уважи исканията на двамата каналджии и прецени, че ако бъдат пуснати на свобода, съществува реална опасност да извършат ново престъпление или най-малкото да избягат. Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама