Курс за изработване на етноколани, тъкани на кори организират в Разград

07:56, 07 ное 15 25 518 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двудневен курс за изработване на етноколани, тъкани на кори се организира в Разград. Обучението ще се проведе днес и утре в хотелски комплекс „Лес”, съобщи организаторът на събитието Цвети Терзиева. Помещението е предоставено благотворително със съдействието на управителя Милен Цонев.

Курсът започва в 15 часа и продължава на другия ден сутринта. Демонстрационните уроци ще бъдат изнесени от Мариета Недкова, майстор по художествен текстил и художествена обработка на кожа в Задругата на майсторите на народни занаяти. Цената общо за целия курс е 30 лева. Желаещите да се включат в обучението могат да се обадят на телефон 0895359445, Цвети Терзиева.

Материалите, които са необходими за работа по време на уроците са конци по 100 грама от два цвята, твърди картончета 7/7см. 24-30 бр. и вирбели /риболовни - за блесна/ 24-30 бр.

Изработването на етноколани, тъкани на кори е стара техника, позната още от 13-14 век по българските земи. Малко са хората в България, които познават това изкуство. В миналото тези колани са били неразделна част от облеклото на българите, обяснява Цвети Терзиева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама