Бременни жени и майки тръгват на училище в Търговище

08:03, 07 ное 15 25 658 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първото училище за бременни жени и майки с деца до 3 години отваря врати в Комплекса за здравно-социални услуги в Търговище. Занятията там ще се провеждат два пъти седмично на територията на Комплекса по предварително обявена програма. Лекциите ще бъдат водени от д-р Велинова – акушер-гинеколог и д-р Едрева – педиатър, както и от специалисти социален работник, психолог и медицинска сестра.

Занятията са напълно безплатни за участниците. Лекциите включват информация  за различните периоди на бременността и свързаните с тях хранене, диетичен режим и начин на живот. Предвидено е още бъдещите и настоящи майки да се запознаят с темите за поведението на родителите при остро възникнали състояния, както и за ваксините..

Комплексът  за здравно-социални услуги в Търговище е създаден по проект на Община Търговище по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Той функционира на мястото на бившия дом Майка и дете  и включва шест иновативни здравно-социални услуги  - Център за ранна интервенция, Дневен център за деца с увреждания, Център за майчино и детско здраве, Център за подкрепяща грижа, Център за психично здраве и Център за настаняване на деца/младежи с увреждания с необходимост от 24-часова медицинска грижа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама