Полицейският протест е яхнат от БСП и ДПС, смята реформатор

09:52, 07 ное 15 / Политика 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Протестът на полицаите е яхнат от БСП, на които им предстоят промени, и от ДПС, които обясняват как вътрешният министър Румяна Бъчварова не става за тази работа, каза депутатът от Реформаторския блок Гроздан Караджов в сутрешния блок на Нова ТВ. По неговите думи правителството е дало ясен знак, че отстъпва след първия протест и напрежението е спаднало, но след това са се появили „тези млади момчета с качулки”.

„Тези хора не бяха там вече за синдикалните си искания”, каза Караджов. Той смята, че зад Лютви Местан стои Ахмед Доган, който е искал промени в синдикалната политика и очакват да се стигне до оставка.

Според реформатора „ДПС хем иска да бъде прозападна”, но се спъва отвътре заради съдебната реформа, чиито промени се знаят и предстоящото гласуване на Конституцията. Моделът „КОЙ” не е проработил за една година, допълни той.

Караджов смята, че финансовият министър Владислав Горанов не е подходил по правилния начин при обявяването на промените в бюджета на Министерството на вътрешните работи (МВР) пред полицаите, защото той им е казал в прав текст, че са изчакали да минат изборите, за да им съобщят.

„Дължим извинение като политици за стореното по този начин”, каза той и допълни, че отстъпките на правителството са разумни и трябва да се променят условията, в които работят полицаите. По неговите думи обществото е наясно, че има дефицит на дейността на полицията и никой невярва, че ще има разкритие на престъпление, след някаква кражба, например.

„Разговорът за реформирането на сектор сигурност ще започне тепърва”, каза още Караджов. Той допълни, че „министърът на финансите е политик от най-висок ранг, а не е просто счетоводител”.

Във връзка с разпространяването от партийната телевизия „Алфа” на телефонните номера и снимки на депутатите от временната парламентарна комисия, която разглежда казуса със свалянето на имунитета на лидера на „Атака” Волен Сидеров, Караджов каза, че той също е притесняван от граждани по телефона и това е неприятно.

„Нека да звънят, нищо няма да постигнат по този начин”, каза той и допълни, че тормозът е акт на безсилие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама