Георги Кадиев не може да прости на БСП за изключването му от партията

10:40, 07 ное 15 / Политика 25 216 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият депутат от БСП Георги Кадиев е категоричен, че никой не може да го раздели с хората на БСП, но и никой не може да го събере с ръководството на партията. Това каза той в сутрешния блок на бТВ.

„Не мога да простя, но няма да отмъщавам”, каза Кадиев за изключването му от редиците на БСП, което е било унизително по неговите думи и е станало заради законопроект, който е внесъл в парламента.

„Когато БСП направи война за един човек, аз ще повярвам в нея, а те направиха война срещу мен”, каза той и продължи: „да не ми обясняват че аз съм предателят, защото е този, който им натресе Пеевски, както и направи заменки по морето”.

Независимият депутат Георги Кадиев, който беше и кандидат за кмет на София, ще прави политическа формация, за да е алтернатива на хората и за да е „трън в петата” на ГЕРБ, на столичния кмет Йорданка Фандъкова и на лидера на БСП Михаил Миков.

„Искам нещо, което да накара хората да се гордеят с полицаите”, каза той. Формацията все още няма име, но той е категоричен, че няма да бъде наречена на него. В момента Кадиев общува с млади хора с кауза, които не са били изкушени досега от политиката, чрез платформа във Фейсбук.

Той обясни, че не напуска парламента, заради тези, които са повярвали в него. „Не ми е проблем да напусна, правил съм го като министър през 2007 г.”, допълни той.

Кадиев се оправда за ниския процент на избиратели за кметското място в София, че е имал само един месец за кампания. Той е влезнал в борбата за кмет, защото е искал да даде алтернатива на хората, понеже му е омръзнало да слуша как няма за кого да се гласува. И попита къде са отишли левите гласове на тези избори.

Относно протеста на полицаите, Кадиев отбеляза, че хората през първия ден са излезли напълно спонтанно, но грешката им е била, че са блокирали Орлов мост. Той допълни, че уважава тази професия, защото баща му е бил 30 г. в армията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама