Румен Петков предлага сливане на финансовото и вътрешното министерство

11:12, 07 ное 15 / Политика 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не приемам да насаждаме омраза към една или друга гилдия, за да не ставаме „общество на омразата”, каза зам.-председателят на АБВ и бивш министър на вътрешните работи Румен Петков относно протестите на полицаите в следствие на орязаните им социални придобивки от финансовия министър Владислав Горанов. Той даде пример с негативизма към съдиите и лекарите.

„Върл противник съм на поднасянето на решения по такъв начин”, без да има предварителни разговори, каза Петков. Той допълни, че има хиляди форми на диалог с ръководните кадри и със синдикалните структури, които не са извършени. По неговите думи, стореното от Горанов е гавра със служителите на Министерството на вътрешните работи (МВР).

Петков предложи да се направи министерство на финансите и вътрешните работи, щом „Горанов изземва волно или неволно функциите” на вътрешния министър Румяна Бъчварова.

„Няма съмнение, че трябва да бъде направено преструктуриране, защото има райони в които съставът като брой не е пипан от 80-те години”, но то не може да бъде направено механично, отбеляза бившият вътрешен министър.

Той каза, че сега ще последва поредната вълна на напускания и тя трябва да бъде спряна. Петков призова полицаите да останат в системата. По неговите думи от структурите на МВР ще излязат най-подготвените и най-добрите служители и тогава ще има деморализацията сред обществото.

Според Петков полицаите не са имали избор за започването на протестни действия. Огромната част от служителите са честни и почтени хора, отбеляза той и пожела на утрешния им празник да се съобразят с държавността.

„Нито един от протестиращите се служители не е говорел за оставка”, каза той. Според него полицаите не отстъпват от протестните действия, защото е нямало правилен диалог с тях. Именно възобновяването на диалога между ръководството на МВР и служителите е необходимо според него.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама