Стотици се стекоха на бургаските гробища, колони от автомобили задръстиха района (снимки)

12:17, 07 ное 15 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сериозни опашки от автомобили задръстиха движението по бул. „Димитър Димов“ и улица „Транспортна“, видя репортер на Topnovini.bg. Движението на изхода на Бургас в посока Слънчев бряг е изключително затруднено заради днешния празник Архангелова задушница. Напрежение обаче сред шофьорите нямаше. Всички се бяха заредили със здрави нерви и търпеливо изчакваха в колите си.

Стотици бургазлии днес се стекоха на гробищата, за да почетат паметта на своите близки, роднини и приятели. На местата, където се продават цветя, търговците едвам смогваха да обслужват клиентите си. Поради огромния наплив от хора общинският превозвач „Бургасбус“ бе пуснал и допълнителни автобусни линии. На няколко места имаше полицейски патрули.

Както е по традиция, голяма част от хората почистваха гробове, прекадяваха с тамян, поставяха цветя и палеха свещи. Възрастни жени преливаха с червено вино и вода.

Точно в 10:30 часа отец Николай от храм „Св. Иван Рилски“ в морския град отслужи заупокойна молитва пред Обредния дом. Той отправи молитва към Бог за успокоени душите на всички загинали за вярата и освобождението на България.

Малко по-късно бе отдадена почит към видни граждани, които приживе са дали своя принос за развитието и просперитета на Бургас. Венци и цветя бяха поднесени. В 11:00 часа на трима почетни бургазлии - отец Иван Драгнев, който дълги години служи в храма "Св. Иван Рилски", художникът Георги Баев, Александър Георгиев – Коджакафалията и авторът на химна на Независимостта и военния марш "Един завет" - Георги Шагунов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама