Черните кутии на руския самолет сочат за експлозия на борда

12:40, 07 ное 15 / Свят 25 250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Анализът на двете черни кутии на разбилия се руски пътнически самолет в Египет сочат, че причината за катастрофата е атентат с бомба на борда. Към тези хипотези се прибавят и обстойните огледи на мястото на инцидента, подкрепят хипотезата, съобщават близки до разследването източници, цитиран от АФП.

Според неофициалната информация от записа на черните кутии се чува звук от експлозия, която не може да бъде обяснена с повреда на двигателите. Всичко в пилотската кабина е било нормално, както и при функционирането на уредите. В 24-ата минута на полета техниката отказва, което означава, че е имало внезапно експлозивно разхерметизиране.

Засега от Русия отхвърлят версията за атентат с бомба на борда на самолета. Властите в Кремъл представят случая като инцидент заради техническа неизправност.

Египет пък вече понася първи загуби в туристическия си бизнес след катастрофата. Огромен процент от заявките на европейски и руски туристи вече са отменени. От българското външно министерство препоръчаха да не се пътува до курортите на Синайския полуостров.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама