Рекорден брой участници на лекоатлетическия турнир „Децата на Плевен“

12:50, 07 ное 15 / Спорт 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от 400 ученици се включиха в турнира „Децата на Плевен“, организиран от Спортен клуб по лека атлетика „Спартак“ с подкрепата на общината и личното участие на треньора Георги Гетов. Тази година турнирът бележи рекорд по участници, което според експертите е сериозна предпоставка за възвръщане спортната слава на града.

На спортното събитие присъстваха депутатът Владислав Николов, областният управител Ралица Добрева, кметът Георг Спартански, директорът на спортно училище Вилма Великова, заслужили треньори, медалисти и спортни деятели.

„През миналите две години в „Децата на Плевен“ участваха по около 250 ученици, сега са повече от 400. Това може само да ни радва, защото именно спортът учи на отговорност и дисциплина, прави децата ни здрави“, коментира Таня Митранова, спортен експерт в община Плевен.

Право на участие имаха подрастващи набор 2003 – 2008 година от всички плевенски училища. Надпреварата премина в три дисциплини: спринт, скок дължина и скок от място. За призьорите бяха предвидени медали, грамоти и предметни награди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама